Domov arrow vsi dogodki
vsi dogodki
XXV. kongres FIAMC - mednarodne katoliške zdravstvene zveze

Hrvaško društvo katoliških zdravnikov (HKLD) je 30. 5. - 2. 6. 2018 v Zagrebu gostilo 25. kongres mednarodne zveze katoliških zdravnikov (pridruženi so bili tudi drugi zdravstveni delavci).
Preberite več...
 
Medicina in krščanstvo: sedmi Hipokratov večer v spomin p. Marijana Šefa
Združenje slovenskih katoliških zdravnikov (ZSKZ) in Dom sv. Jožef sta 15.marca 2017 v Celju organizirala sedmi Hipokratov večer z naslovom Medicina in krščanstvo. Posvečen je bil spominu na zdravnika in duhovnika p. Marijana Šefa (1932-2015). Ta Hipokratov večer, ki ga je s občuteno povezovala mag. Alenka Hoefferle-Felc dr.med., smo organizirali z namenom, da bi strokovna in laična javnost spoznala dragoceni zaklad njegovega delovanja in življenjskega pričevanja.
Preberite več...
 
Papeževa sporočila na temo zdravja
Papež Frančišek: Splav ni odgovor, ki ga iščejo ženske in družine! (Vir: Radio Vatikan)


Udeleženci mednarodnega simpozija z naslovom ‘Da življenju! Skrbeti za dragoceni dar življenja v krhkosti’ so se v preteklem tednu (20.-26. 5. 2019) srečali s papežem Frančiškom. Spregovoril jim je o svetosti in nedotakljivosti človeškega življenja, poudaril odločno zavrnitev splava ter izpostavil, da je družinam treba pomagati sprejeti, objeti in ljubiti bolne otroke.
Preberite več...
 
O evtanaziji nekoliko drugače
Stališče komisije za medicinsko etiko (KME), ki ga je sestavil prof. dr. Borut Ošlaj
Preberite več...
 
Šesti Hipokratov večer: Živeti z etiko - v spomin akad. prof. dr. Jožeta Trontlja (1939 - 2013)
Združenje slovenskih katoliških zdravnikov in Dom Sv. Jožef sta v sredo, 9. marca 2016, v Celju organizirala šesti Hipokratov večer. Posvečen je bil spominu akademika prof. dr. Jožeta Trontlja, doktorja nevroloških znanosti, uveljavljenega kliničnega nevrofiziologa, od leta 1991 člana in od leta 2008 do leta 2013 predsednika SAZU.
Preberite več...
 
Peti Hipokratov večer - Spomin na prim. Jožeta Felca, dr. med.
V četrtek, 6. novembra 2014, smo se zbrali v Domu sv. Jožefa v Celju v spomin na pokojnega psihiatra in pisatelja prim. Jožeta Felca, nekdanjega predstojnika Psihiatrične bolnišnice Idrija.
Preberite več...