Domov arrow vsi dogodki
vsi dogodki
MEDICINA IN KRŠČANSTVO: SEDMI HIPOKRATOV VEČER V SPOMIN P. MARIJANA ŠEFA
Združenje slovenskih katoliških zdravnikov (ZSKZ) in Dom sv. Jožef sta 15.marca 2017 v Celju organizirala sedmi Hipokratov večer z naslovom Medicina in krščanstvo. Posvečen je bil spominu na zdravnika in duhovnika p. Marijana Šefa (1932-2015). Ta Hipokratov večer, ki ga je s občuteno povezovala mag. Alenka Hoefferle-Felc dr.med., smo organizirali z namenom, da bi strokovna in laična javnost spoznala dragoceni zaklad njegovega delovanja in življenjskega pričevanja.
Preberite več...
 
Mednarodna konferenca o zdravju , Vatikan 2017
Od četrtka, 16. 11. do sobote, 18. 11. je v vatikanski sinodalni dvorani potekala mednarodna konferenca o zdravju pod naslovom Spoprijeti se s svetovnimi neenakostmi na področju zdravja. Organizira jo Dikasterij za služenje celostnemu človeškemu razvoju.
Preberite več...
 
MALI KORAKI ZA VELIKI CILJ
V kongresnem centru Brdo pri Kranju je bila zadnji torek v februarju, 3. nacionalna konferenca ob Dnevu redkih bolezni.
Preberite več...
 
Srečanje zdravstvenih delavcev in poglobitev poklicne identitete v luči krščanstva
26. 9. 2017 je v cerkvi svetega Petra in v sosednji župnijski dvorani potekala sveta maša in akademija na čast svetih Kozme in Damijana, zavetnikov zdravnikov. Pod geslom Dobro še izboljšati smo razmišljali o vlogi kristjana v težkem, a lepem poklicu.
Preberite več...
 
Šesti Hipokratov večer: Živeti z etiko - v spomin akad. prof. dr. Jožeta Trontlja (1939 - 2013)
Združenje slovenskih katoliških zdravnikov in Dom Sv. Jožef sta v sredo, 9. marca 2016, v Celju organizirala šesti Hipokratov večer. Posvečen je bil spominu akademika prof. dr. Jožeta Trontlja, doktorja nevroloških znanosti, uveljavljenega kliničnega nevrofiziologa, od leta 1991 člana in od leta 2008 do leta 2013 predsednika SAZU.
Preberite več...
 
Peti Hipokratov večer - Spomin na prim. Jožeta Felca, dr. med.
V četrtek, 6. novembra 2014, smo se zbrali v Domu sv. Jožefa v Celju v spomin na pokojnega psihiatra in pisatelja prim. Jožeta Felca, nekdanjega predstojnika Psihiatrične bolnišnice Idrija.
Preberite več...